God mat kanske

OJ SA GOTT

Men oj vad gott och sa sugen man blev nu...vet att ni någat som for mej väldigt svenskt är planksteksbräda!
Det finns val bara i Sverige? Jag har forsökt att forklara for vänner vad det egentligen är. En fantastisk bit kött, mör och bara helt perfekt, brynt pa ytan och helt lagom röd pa insidan. Bara det ar ju fantastiskt! Sen den där inramingen av varmt potatismos, som har blivigt helt krispigt pa ytan av att vara i ugnen, helst lite vitlök i det..
Såsen, ja det är väl också superviktigt. Att det ska vara bäst beanäs-säsen, tjock och frisk och örtig, massa dragon i den. Vad mer, jo kanske lite sparris eller grona bönor med bacon lindat runt om. och kanske en gratinerad tomar med någon god ost på. Ja måste säja att det finns inte i resten av världen. Kanske borde köra pa en sån affärside?

ELLER FONDUE...

Ja, plankstek med en annan inriktning av fondue på menyn? Fondue är ju dock rätt vanligt i resten av Europa...helst vill man väl ha med kött? God buljong eller olja. FInt mört kött i mindre bitar som kan sjuda och lagas medans man sitter och väntar och kanske äter lite för många pommes och smakar av alla goda såser. Beanäs, bluecheese, banan och curry är en god men konstig en... kall ranch kanske? Men vet ni vad som inte finns? En surstrommings resturang! Det hade vart nåt, ja jag vet en hel del som skulle ha gått, min far inkluderad. Min familj hade en surströmmingsskiva har om veckan. Grannen kom mer med ett kaffefilter over näsan, dom holl pa att dö visst. Stackars, man kan fatta det, en lite svårt att forklara for utlanningar om den traditionen. Men med nog med snaps så går allt, till och med rutten fisk minsann...skål for det!